• НАСИЉЕ У ПОРОДИЦИ И ИНСТИТУЦИОНАЛНА ЗАШТИТА
  • НАСИЉЕ У ПОРОДИЦИ И ИНСТИТУЦИОНАЛНА ЗАШТИТА

Насиље у породици и институционална заштита

posted in: Вести | 0

23. и 24. Октобра 2017 године у Кањижи у хотелу Aquapanon“ (Народни парк бб) одржан је дводневни семинар на тему „ НАСИЉЕ У ПОРОДИЦИ И ИНСТИТУЦИОНАЛНА ЗАШТИТА “.

Аутономни женски центар је за потребе Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова организовао активности усмерене ка унапређењу заштите жена од насиља у породици и партнерским односима. Наведене активности су се реализовале у оквиру мера које су дефинисане Програмом за заштиту жена од насиља у породици и партнерским односима и других облика родно заснованог насиља у АП Војводини за период од 2015. до 2020. године.

У складу са наведеним мерама, покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова планира да током 2017. године настави циклус едукација за запослене у институцијама које су надлежне за решавање случајева насиља у породици. Едукација је организована за представнике институција из Ирига, Руме, Бечеја, Беле Цркве, Ковачице, Пландишта, Бачке Тополе, Инђије, Србобрана и Старе Пазове.

Семинар је био намењен запосленима из Центра за социјални рад, судова, основних јавних тужилаштва, апелације. образовних институција и домова здравља који до сада нису присуствовали обукама о овој теми. Сви учесници су добили потрвду о учешћу на семинару.

Из Центра за социјални рад општине Стара Пазова на овом семинару била је  Јелена Сворцан, дипл.специјални педагог. На семинару, садржај програма обрађивао се кроз интерактивне технике рада и учесници су добили адекватан едукативни материјал.

 

Семинар је тако креиран да се састојао из три тематске целине:

-Основни концепти о насиљу у породици

-Основни принципи у раду са насиљем у породици

-Основни поступци и процедуре у раду са насиљем у породици

 

Трошкове учешћа на семинару, смештај, исхрана и освежење , сноси Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова.