• „Центар за социјални рад данас – изазови и могућности“
  • „Центар за социјални рад данас – изазови и могућности“
  • „Центар за социјални рад данас – изазови и могућности“

„Центар за социјални рад данас – изазови и могућности“

posted in: Вести | 0

– ОДРЖАНА ПРВА МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВОДОМ 35 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД ОПШТИНЕ СТАРА ПАЗОВА –

У петак, 3. новембра 2017. године, у Спортском центру ФСС „Кући фудбала“, одржана је прва конференција стручних радника социјалне заштите са међународним учешћем под називом Центар за социјални рад данас – изазови и могућности“ , у организацији старопазовачког Центра за социјални рад. Конференција је одржана у години јубилеја – 35 година постојања и рада установе.

Конференцији је присуствовало више од две стотине стручних радника социјалне заштите Србије, а предавачи су били афирмисани стручњаци из земље и региона – Словеније, Македоније, Републике Српске и Црне Горе. Уводну реч на скупу дала је директорка Центра за социјални рад Рада Жугић, а скуп је отворио председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић, будући да је сам догађај реализован под покровитељством Општине Стара Пазова. Присутне су поздравили подсекретар покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова Палимир Тот, директор Коморе социјалне заштите Игор Бошњаковић и председник Управног одбора Асоцијације ЦСР Србије Рада Дивац. Међу присутнима су били помоћник директора Републичког завода за социјалну заштиту Живорад Гајић, директор Покрајинског завода за социјалну заштиту Татијана Грнчарски (предавач) са сарадницима, као и представници локалне самоуправе и локалних организација – начелник одељења за друштвене делатности Жељко Шолаја, секретар Црвеног крста Стара Пазова Живко Радаковић и други.

Организатору овог значајног стручног скупа – директорки Центра за социјални рад општине Стара Пазова Ради Жугић, уручена је специјална захвалница Међуопштинског центра за социјални рад Битољ.

Учесници су скуп оценили као веома успешан у стицању корисних информација из струке и размени искустава са колегама из региона и изразили висок степен задовољства организацијом и условима рада.

Центар за социјални рад општине Стара Пазова се захваљује свим медијима који су пропратили догађај. Прилози се могу погледати у електронским и штампаним медијима.

[Best_Wordpress_Gallery id=”36″ gal_title=”„Центар за социјални рад данас – изазови и могућности“”]

Корисни линкови:

Међународна конференција социјалних радника у С. Пазови

Međunarodna konferencija socijalnih radnika u S. Pazovi – Видео

Medzinárodná konferencia v Starej Pazove