• Стручни радници Центра за социјални рад Милка Перендија

ОПЛЕМЕЊЕНИ ДЕЧЈОМ РАДОШЋУ 

posted in: Вести | 0

Стручни радници Центра за социјални рад Милка Перендија и Ивана Новаковић, директорка центра Рада Жугић и возач комби возила Милан Кочијашевић кренили су 29.јануара 2018. године пут Дечјег села СОС Краљево да посете 18-оро деце без родитељског старања који су свој нови дом пронашли у овој установи. Разлог за смештај старопазовачких малишана у Краљево стручни тим центра је пронашао у могућности нераздвајања браће и сестара, с обзиром на то да њих осамнаесторо потичу из пет породица.

Захваљујући поклонима и новцу које су обезбедили Општинска управа и привредници Старе Пазове за децу су припремљени новогодишњи пакетићи и џепарац.

Деца су са искреном радошћу и занимањем дочекала госте и разменила са њима своје доживљаје, постигнуте успехе и бриге са којима се суочавају.Стручне раднике су обасипали пажњом и бројним питањима, пожелевши чешће сусрете јер им они, по искреним речима деце, много значе.Директорки центра Ради Жугић је ово трећа посета Дечјем Селу у Краљеву, а сваку је, као и стручни радници који дуги низ година раде у социјалној заштити, доживела веома емотивно.

Обострано поверење и уважавање уз топла осећања деце и представника центра још једном су показали да су наклоност и љубав најочигледнији у тренуцима у којима се бришу границе између професионализма и човечности и у којима нас добро које чинимо другима лично оплемењује.

Прелепи пакети и добијен џепарац употпунили су радост овог лепог и дирљивог сусрета.

[Best_Wordpress_Gallery id=”49″ gal_title=”Стручни радници Центра за социјални рад Милка Перендија”]