Писање пројеката за донаторска средства и порески аспект донација-пдв.

posted in: Вести | 0

Центар за социјални рад Стара Пазова, Писање пројеката за донаторска средства и порески аспект донација-ПДВ, Писање пројеката за донаторска средства и порески аспект донација-ПДВ

У петак, 23.06.2017 године у Београду у хотелу “Jump inn“, у организацији Центра за едукацију и управљање пројектима, одржан је семинар на тему “Писање пројеката за донаторска средства и порески аспект донација-ПДВ”.

Полазници семинара су стекли знање почевши од дефинисања пројекта, ко су донатори (поготово који донирају у социјалну заштиту), које су основе писања пројекта, ко су циљне групе, колики је буџет који изискујемо, зашто неки пројекти добију финансирање а други не, ко има право да аплицира за одређени пројекат, која је неопходна документација за аплицирање истог. Такође, које су законске регулативе, а шта подразумевају Закони о донацијама.

Будући да је писање пројеката саставни део рада Центара за социјални рад, дакле исходовање средстава од Министарства или Покрајине, за одређене намене, од реконструкције објекта до кључних  вулнерабилних активности и догађаја које се тичу социјалне заштите.
Такође, донатори су и међународне организације, државне развојне агенције, стране амбасаде, приватне фондације, посредничке фондација.