Посета директорке Центра СОС дечијем селу Краљево

posted in: Вести | 0

 

У петак, 11.08.2017 године, директорка Центра за социјални рад општине Стара Пазова, Рада Жугић посетила је СОС Дечије село Краљево. 

Директорка Центра је увидела смештајне капацитете Дечијег села у Краљеву, као и све ресурсе са којима село располаже. Са стручним радницима је договорена будућа сарадња и посета свим малишанима из старопазовачке општине који живе у СОС Дечијем селу. Разговору су присуствовали и представници из Заједнице младих чији је циљ да се младима обезбеди одрастање у породичном окружењу, образовање и успешна будућност. Дакле, након 16. године живота деца из СОС села прелазе у Заједницу младих на даљу бригу, негу, школовање и припремање за будућност.  ( Посета директорке Центра СОС дечијем селу Краљево – Клик за повратак на све вести)

СОС Дечије село Краљево је основано 2004. године а рад села се већим делом финансира из донација уз помоћ дародаваца из земље и иностранства. Дакле, у питању је комплекс стамбених објеката (породичних кућа), свака кућа има симболичан назив као и СОС мајку (хранитељицу) која се 24 часа брине о седморо деце, будући да је јасно дефинисано, да у свакој кући може да живи највише седморо деце са њиховом СОС мајком. То су деца без родитељског старања или старања сродника, где је најбоље и најцелисходније решење, да се таква деца сместе у нешто што је налик на хранитељску породицу, а то су СОС Дечија села. 

У овим селима деца имау 24 часа сву стручну, васпитно- педагошку, здравствену негу. Доступни су им сви кадрови који су неопходни за њихов уредан психосоцијални развој. 
Деца одржавају контакте са сродницима. Конкретно, из старопазовачке општине у Дечијем селу Краљево се налази 18 деце, а док су на редовном школовању обитавају у СОС Дечијем селу и Заједници младих.

Посета директорке Центра СОС дечијем селу Краљево – Повратак на почетну страну