Директори центара за социјални рад сремог округа на састанку у Старој Пазови

posted in: Вести | 0

— састанак директора Центара за социјални рад —

[Best_Wordpress_Gallery id=”21″ gal_title=”Директори центара за социјални рад сремог округа на састанку у Старој Пазови”]

 

Дана 15.08.2017 године у Старој Пазови, у просторијама Центра за социјални рад општине Стара Пазова, а на иницијативу В.Д. Директора Центра за социјални рад општине Стара Пазова Раде Жугић, одржан је састанак директора Центара за социјални рад са тероторије Сремског управног округа. Састанку су присуствовали директор Центра за социјални рад „Сава“ у Сремској Митровици Бранислав Вукмир, директор Центра за социјални рад Пећинци Биљана Јовичић, директорка Центра за социјални рад Ириг Силвана Лаћарац, директор Центра за социјални рад Шид Дејан Логарушић, директор Центра за социјални рад Рума Слободан Красић, и испред Центра за социјални рад „Дунав“ из Инђије, заменик директора Милијана Дражић.

Тема састанка је био договор око уједначавања праксе у поступању стручних радника у свакодневном раду као и поступање и рад Центара у светлу примене  Закона о спречавању насиља у породици који је почео са применом од 01.06.2017. године,  са посебним освртом на безбезбедност запослених у Центру.

Поред ових тема присутни су разговарали и о повећаном обиму посла у Центрима као и о недостатку стручних радника и немогућности ангажовању нових радника имајући у виду постојање забране запољавања у јавном сектору. Присутни су се сагласили да је обим посла у протеклом периоду повећан и да у Центрима недостаје одређени број стручних радника предвиђених нормативима за рад Центара за социјални рад.  

На састанку су такође изнети и други проблеми са којима се суочавају поједини Центри за социјални рад.

 

Након састанка у Центру за социјални рад Стара Пазова, за  директоре Центара на челу са Радом Жугић, уприличен је пријем у општини Стара Пазова. Директоре је примио заменик председника општине Стара Пазова Милан Беара. На састанку су предстваљени модели сарадње који имају Центри за социјални рад са локалним самоуправа, као и о могућностима сарадње локалних самоуправа на развијању услуга социјалне заштите. Констатовано је да Центри за социјални рад имају добру сарадњу са локалним самоуправама без чије помоћи не би могли да реализују одређене пројекте у области социјалне заштите. Заменик председника општине Стара Пазова Милан Беара је истакао да је презадовољан сарадњом коју локална самоуправа има са Центром за социјални рад. Присутне је такође поздравио и председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић, који је дао безрезервну подршку за даљи рад и сарадњу у области социјалне заштите

 

Након пријема у Општини, Директорка Рада Жугић као иницијатор и домаћин састанка, организовала је обилазак Националне Куће фудбала у Старој Пазови.

 

Учесници састанка сагласили су се да је овакав вид састанака користан и у интересу свих те да је неоходно наставити са одржавањем истих. Директор Центра за социјални рад Шид понудио је да његов Центар буде домаћин наредног састанка и да се исти одржи у Шиду, што је од стране осталих прихваћено.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”22″ gal_title=”Директори центара за социјални рад сремог округа на састанку у Старој Пазови”]