Састанак директора ЦСР са Министром Ђорђевићем …

posted in: Вести | 0

 

Састанак директора ЦСР са Министром Ђорђевићем

– Састанак директора ЦСР са Министром Ђорђевићем и даровцање паник звона свим ЦСР од стране председника општине Стара Пазова Ђорђа Радиновића –

 

У петак 25.08.2017 године у Београду у Клубу народних посланика, одржан је састанак Министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, помоћника, државних секретара са директорима свих Центара за социјални рад у Србији.
Тема састанка су даље активности у систему социјалне заштите, као и квалитет,  безбедност и стручност рада у Центрима. Том приликом, Министар Ђорђевић је истакао да ће у наредном периоду ненајављено посећивати Центре, да ће до краја године бити финиширани недостајући правилници, уредбе и усклађеност Закона са истим. Такође, Министар има увид и сагласан је са потребом да у Центрима фале стручни радници, а рекао је да ће објективно сагледати систематизације у Центрима.

Кључни циљ овог састанка је подела “паник звона” свим ЦСР које је иницирао и даровао председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић. Дакле, због све учесталијих напада и немилих догађаја у ЦСР широм Србије, а самим тим и нарушавања безбедности, пазовачки привредници су тај проблем препознали и донирали средства за куповину 140 паник звона. Дакле, стручни радници притиском на паник звоно” шаљу сигнал чиме алармирају полицијску станицу, те ће тако полиција у најкраћем року бити обавештена о нападу на ЦСР.
За овај хуман гест односно даривање паник звона свим ЦСР, председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић добио је Захвалницу од Министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зорана Ђорђевића.

У Клубу народних посланика у Београду, у дискусији директора ЦСР учествовала је и директорка ЦСР Стара Пазова Рада Жугић која је истакла да је Центрима неопходна уједначена пракса у поступању, а да је ЦСР Стара Пазова на нивоу сремског округа као пример добре праксе и сарадње одржао састанак актива директора ЦСР. Директорка ЦСР Рада Жугић је свесна да Центри имају много посла, те да постоји недостатак стручних радника, а да је то тема за разматрање и објективно сагледавање систематизације. Она је такође похвалила добру сарадњу са локалном самоуправом јер председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић препознаје потребе грађана општине Стара Пазова и те потребе реализује у сарадњи са Центром.

 

Састанак директора ЦСР са Министром Ђорђевићем / Све вести