Сајам социјалне заштите у Новом Саду

posted in: Вести | 0

 

У Новом Саду је у организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и  социјална питања и Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова  у оквиру редовних активности унапређења свести о важности услуга социјалне заштите и промоције институција, установа и грађанског активизма и волонтеризма у области социјалне заштите одржан Сајам услуга социјалне заштите. Сајму је присуствовала вршилац дужности директора Центра за социјални рад општине Стара Пазова Рада Жугић.

Отварању Сајма су присуствовали Министар за рад, запољавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.


Отварајући Сајам Министар Вулин је рекао „Социјална заштита у Србији се развија и у ту област никада нису била већа улагања. Само ове године Србија је издвојила 700 милиона динара за развијање различитих облика социјалне заштите и услуга, прошле године је у те сврхе издвојено 400 милиона динара, а пре тога није издвојен ни један једини динар”.

У оквииру Сајма одржан је и  стручни скуп на тему: „Развој услуга у заједници – заједнички пут у будућност“. Стручном скупу су присуствовали државни секретар у Министарству за рад и запољавање, борачка и социјална питања и Предраг Вулетић, Покрајински секретар за социјалну политику, деографију и равноправност полова.