Седница Управног одбора Асоцијације

posted in: Вести | 0

 

Седница УО Асоцијације

-Седница УО Асоцијације –

 

Центар за социјални рад општине Стара Пазова у среду 13.09.2017. био је домаћин члановима Асоцијације Центара за социјални рад Србије. У просторијама Спортског центра фудбалског савеза Србије – Кући фудбала у Старој Пазови,  одржана је седница Управног одбора Асоцијације.

Седници су присуствовали чланови управног одбора из Центара за социјални рад Врњачка бања, Крагујевац, араћин, Нови Сад, Крушевац, Пријепоље, Сремска Митровица, Чачак, Прибој и домаћина скупа, Центра за социјални рад општине Стара Пазова.  Седници су такође присуствовали  и преседник скупштине Асоцијације центара за социјални рад и чланови уређивачког колегијума Гласа Центара.

Уз речи добродошлице, седницу је отворила Дајана Костић дипломирани социјални радник Центра за социјални рад у Старој Пазови и члан Управног одбора Асоцијације.

Присутне чланове управног одбора и госте, потом је у име домаћина, Центра за социјални рад општине Стара Пазова,  поздравила  В.Д. Директора г-ђа Рада Жугић. Уз речи добродошлице, присутнима је пожелела успешан рад.

У  име Општине Стара Пазова, присутнима се  обратила Бранислава Мали, помоћник преседника општине Стара Пазова. У свом обраћању, поздравила је присутне и пренела им поздраве преседника општине Стара Пазова, г-дина Ђорђа Радиновића и пожелела добродошлицу у Стару Пазову. Говорећи о сарадњи локалне самоуправе и Центра за социјални рад, гђа. Мали је истакла да Општина и Центар успешно сарађују и да ће тако  наставити и у наредном периоду, јер ова добра сарадња јесте у корист наших суграђана, пре свега оних који су ослоњени на услуге које Центар пружа и које Општина може да подржи и обезбеди.

Управни одбор Асоцијације расправљао је о актуелним проблемима у функционисању Центара, посебно о  поступању Центара за социјални рад у предметима заштите од насиља у породици.

Након дискусије у којој су учествовали сви присутни,  чланови управног одбора су заузели јединствен став да је неопходно да се усагласи пракса у поступању у свим  Центрима, те да је у вези са тим неопходно   да се дефинишу и ускладе прописи који су били у употреби  до ступања на снагу новог закона о спречавању насиља у породици и након тога, у вези са чим је неопходно упутити захтев ресорном Министарству.

Такође, расправа је вођена и о другим питањима која се односе на евидентирање података кроз јединствени софтверски програм, рад стручњака у неодложним интервенцијама, статуса запослених , безбедности стручних радника у Центрима, финансијским питањима, објављивања наредног борја Гласа Центара и др.

Након  седнице управног одбора, за све госте је уприличен обилазак Куће фудбала и заједнички ручак.

Центар за социјални рад општине Стара Пазова, поново је показао да је успешан организатор значајних скупова у социјалној заштити, а гости из готово целе Србије, били су презадовољни, што су и исказали  речима  захвалности предусретљивим домаћинима.