I симпозијум медицинских сестара и техничара у геронтологији

posted in: Вести | 0

У суботу, 7. октобра 2017. године, у просторијама Фармацеутског факултета у Новом Саду, одржан је I Симпозијум медицинских сестара и техничара у геронтологији на тему „Квалитет живота старијих особа“.  Организатор Симпозијума је Удружење медицинских сестара и здравствених техничара Бачка Паланка. Симпозијум је акредитован као национални симпозијум, а учесници скупа су као слушаоци остварили 4 бода.

Програмом Симпозијума обухваћене су теме које се односе на квалитет живота старијих особа и могућности за његово унапређење, индикаторе квалитета услуга и неге у домовима за старија лица, подршку у поступцима смештања и адаптације на смештај у геронтолошки центар, ефикасну комуникацију и значај комуникације у раду са старима, обољења и поремећаје (пнеумонија, депресивни поремећај) и др. Предавачи су били афирмисани стручњаци у области геронтологије и геријатрије: проф. др Александар Милићевић-Калашић, др сци Амер Овчина, проф. др Мирјана Мартинов-Цвејин, спец. струковна медицинска сестра Весна Имброњев, дипл. психолог Маја Кресојевић, струковна медицинска сестра Данијела Копрић и други.

Симпозијуму је присуствовало медицинско особље Центра за социјални рад општине Стара Пазова, односно неговатељице-домаћице запослене у Служби за помоћ у кући – Маја Мишкив,Драгица Стјепановић,Бојана Ћурчић иДуња Бомештар.