• Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић

СУСРЕТ МИНИСТРА СА ДИРЕКТОРИМА ЦЕНТАРА

posted in: Вести | 0

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржао је у суботу 27.јануара 2018. године састанак са директорима центара за социјални рад и других установа социјалне заштите у Републици Србији, укључујући и директоре центара за социјални рад АП Војводине и АП Косова и Метохије.

Састанак је организован и одржан у циљу договора о функционисању установа у текућој годинии информисања руководилаца установа о плановима за побољшање и унапређење рада у наредном периоду.Министар је најавио организационе промене у установама, као и промене у сфери располагања финансијским средствима на тај начин што би од јануара 2019.године све установе требало да буду у систему трезора чиме ће се посттићи ефикасније управљање и контрола трошења буџетских средстава.

Као један од резултата посете председника Републике Александра Вучића Косову и Метохији, министар Ђорђевић је одржао посебан састанак са директорима тамошњих центара за социјални рад на којем су сагледане тешкоће са којима се суочавају грађани на тој територијиу циљу изналажења најприхватљивијих начина подршке Владе Републике Србије.

Директорка центра за социјални рад Рада Жугић присуствовала је састанку који је одржао министар, а своје утиске, запажања и информације са овог значајног сусрета пренела је својим непосредним сарадницима у циљу даље разраде и конкретизације активности у установи.

Више о овом сусрету и другим активностима можете видети на интернет страни Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања – https:www.minrzs.gov.rs/aktuelno

[Best_Wordpress_Gallery id=”48″ gal_title=”Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић”]