• стручни радници Центра за социјални рад општине Стара Пазова
  • стручни радници Центра за социјални рад општине Стара Пазова
  • стручни радници Центра за социјални рад општине Стара Пазова

ТРИБИНА О ВРШЊАЧКОМ НАСИЉУ У ЕКОНОМСКО-ТРГОВИНСКОЈ ШКОЛИ „ВУК КАРАЏИЋ“

posted in: Вести | 0

У уторак, 12. децембра 2017. године, стручни радници Центра за социјални рад општине Стара Пазова присуствовали су састанку Савета родитеља Економско-трговинске школе „Вук Караџић“ у Старој Пазови. У оквиру састанка одржана је трибина о вршњачком насиљу са представницима Савета родитеља и наставним особљем школе на тему „Превенција насиља, посебни ризици и мере заштите, као и реаговање у случају када се насиље деси“.

У оквиру састанка представници Економско-трговинске школе представили су рад интерног тима за заштиту од насиља и мере које тим предузима у оквиру редовних активности, са посебним освртом на рад на превенцији вршњачког насиља. О надлежностима своје институције у спречавању и пружању заштите од вршњачког и других облика насиља говорили су стручни радници Центра за социјални рад, који су одговарали на питања родитеља и учествовали у дискусији. На трибини је истакнут значај организованог и континуираног рада на превенцији вршњачког насиља у оквиру активности у које би били укључени, како родитељи, тако и надлежне институције, као и потреба за правовременом и адекватном реакцијом на појаву вршњачког насиља. У том циљу, на састанку је договорена даља сарадња установа у реализацији превентивних активности кроз организовање трибина и медијско промовисање.

Састанку Савета родитеља присуствовала је директорка Економско-трговинске школе Драгослава Мићић са наставним особљем, као и заменик командира Полицијске станице у Старој Пазови. Испред Центра за социјални рад општине Стара Пазова учесници и предавачи трибине биле су директорка Рада Жугић, руководилац служби Радмила Стојановић и дипл. специјални педагог Ведрана Радмиловић.