Трибина о заштити од насиља у породици одржана у новој пазови

posted in: Вести | 0

-Заштита од насиља у породици у светлу Закона о спречавању насиља у породици-

У сали Културно-пословног центра у Новој Пазови у уторак, 19. септембра 2017. године, одржана је трибина на тему „Заштита од насиља у породици у светлу Закона о спречавању насиља у породици“ у организацији Центра за социјални рад општине Стара Пазова. Трибина у Новој Пазови друга је у низу предвиђених стручних скупова који се реализују у оквиру пројекта „ИМАМ ПРАВО НА ЗАШТИТУ“, подржаног од стране Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, којим координира дипл. правник Центра за социјални рад Злата Бјелић. У пројекту учествују стручњаци Центра за социјални рад и други чланови Координационог тела за праћење реализације Споразума о сарадњи у спровођењу заштите жртава насиља у породици и партнерским односима на подручју општине – представници Основног јавног тужилаштва, Полицијске станице и Дома здравља у Старој Пазови.

Трибини у Новој Пазови је присуствовала в.д. директор-а Центра за социјални рад Рада Жугић, а предавачи су били Владимир Николићјавни тужилац Основног јавног тужилаштва у Старој Пазови, Марина Чапополицијска инспекторка Полицијске станице Стара Пазова и Дајана Костићдипл. социјални радник Центра за социјални рад. Програм трибине је обухватао једночасовно излагање предавача у оквиру којег су представљене одредбе новог Закона и приказано поступање надлежних органа и установа у спречавању насиља у породици, након којег је отворена дискусија у којој су учествовали посетиоци трибине који су изражавали своје мишљење о теми и постављали питања предавачима.

Заштита од насиља у породици у светлу Закона о спречавању насиља у породици – СВЕ ВЕСТИ

Учесници трибине су како усменим, тако и писменим путем (кроз попуњавање евалуационих упитника), изразили висок степен задовољства њеним садржајем и организацијом и дали предлоге у вези одабира других тема из области социјалне заштите приликом планирања наредних стручних скупова.

Велика посећеност скупа којем су присуствовали грађани Нове Пазове и околних насеља, сарадници Центра за социјални рад (представници локалне самоуправе, месне заједнице, образовних институција, библиотеке, Црвеног крста, удружења грађана и других организација и установа) и стручни радници из области социјалне заштите, сведочи о потреби и интересовању за оваквим видовима активности које ће бити настављене и у наредном периоду.

Следећа трибина на исту тему биће одржана 3. октобра 2017. године у Дому културе у Војки са почетком у 18:00 часова.