• у насељу Војка одржана је друга тематска трибина
  • у насељу Војка одржана је друга тематска трибина

ТРИБИНА О ОСНАЖИВАЊУ ЖРТАВА НАСИЉА У ПОРОДИЦИ ОДРЖАНА У ВОЈКИ

posted in: Вести | 0

У оквиру пројекта „ИМАМ ПРАВО НА ЗАШТИТУ“, у насељу Војка одржана је друга тематска трибина под називом „Оснаживање жртава насиља у породици – упознавање са правима, ресурсима и поступцима за остваривање права“ у организацији Центра за социјални рад. Трибина је одржана у уторак, 7. новембра 2017. године, у просторији Дома културе. Реализацију трибине и целокупног пројекта финансијски је подржао Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова. У пројекту, поред Центра за социјални рад као носиоца, учествују и представници Основног јавног тужилаштва, Полицијске станице и Дома здравља.

Грађанима Војке представљено је поступање дома здравља у области заштите жртава насиља у породици и приказана су права, ресурси и поступци за остваривање права на заштиту од насиља у породици у центру за социјални рад. Посебан фокус стављен је на могућности економског оснаживања жртава насиља у породици. О темама су говориле Верица Поповић, социјални радник Дома здравља „Др Јован Јовановић Змај“, као и Ивана Савић и Милка Перендија, социјалне раднице Центра за социјални рад општине Стара Пазова. Након једночасовног предавања грађани Војке учествовали су у дискусији и постављали питања предавачима. Модератор трибине била је Дајана Костић, дипл. социјални радник – координатор пројекта. Трибини су присуствовали грађани и сарадници Центра за социјални рад – представници месне заједнице, основне школе „Милан Хаџић“ Војка и удружења грађана.

Наредне трибине о оснаживању жртава насиља у породици биће одржане у Голубинцима 14. новембра 2017. године у просторији ОШ „23. Октобар“, са почетком у 18 часова и у Новим Бановцима 15. новембра 2017. године у сали Дома културе, са почетком у 18 часова.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”34″ gal_title=”ТРИБИНА О ОСНАЖИВАЊУ ЖРТАВА НАСИЉА У ПОРОДИЦИ ОДРЖАНА У ВОЈКИ”]