• У среду, 15. новембра 2017. године
  • У среду, 15. новембра 2017. године
  • У среду, 15. новембра 2017. године
  • У среду, 15. новембра 2017. године

ТРИБИНА О ОСНАЖИВАЊУ ЖРТАВА НАСИЉА У ПОРОДИЦИ ОДРЖАНА У НОВИМ БАНОВЦИМА

posted in: Вести | 0

У среду, 15. новембра 2017. године, у малој сали Дома културе у Новим Бановцима, одржана је трибина на тему „Оснаживање жртава насиља у породици – упознавање са правима, ресурсима и поступцима за остваривање права“ у организацији Центра за социјални рад.

Предавачи на трибини – Верица Поповић, представник Дома здравља, и Ивана Савић и Благојка Бако, представнице Центра за социјални рад, представили су грађанима Нових Бановаца и других насеља са подручја Подунавља делатност својих институција у раду на заштити и оснаживању жртава породичног насиља и приказали доступне мере подршке. Директорка Центра за социјални рад Рада Жугић је у оквиру уводног говора пожелела добродошлицу присутним грађанима и сарадницима и представила пројекат. Модератор трибине била је Дајана Костић, координатор пројекта. Трибини је присуствовао велики број грађана и сарадника који су исказали задовољство организацијом скупа и активно учествовали у дискусији. У организацији скупа подршку су пружили представници месних заједница, месних канцеларија, образовних институција, удружења грађана и других организација.

Овим скупом затворен је други и последњи циклус трибина у оквиру пројекта „ИМАМ ПРАВО НА ЗАШТИТУ“, који је реализован у периоду јул-новембар 2017. године. Пројекат је финансиран од стране Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, а у њему су, поред Центра за социјални рад као носиоца, учествовали и представници Основног јавног тужилаштва, Полицијске станице и Дома здравља. Предавањима која су реализована у претходном периоду присуствовало је више од пет стотина грађана свих насеља старопазовачке општине, који су стекли и проширили сазнања о садржају новог Закона о спречавању насиља у породици, надлежностима органа и институција и доступној подршци жртвама насиља.

Центар за социјални рад општине Стара Пазова се захваљује Покрајинском секретаријату за социјалну политику, демографију и равноправност полова на финансијској подршци за реализацију пројекта, као и сарадницима који су пружили подршку у организацији и промовисању пројектних активности.