Унапређење знања водитеља случаја у раду са децом и младима

 

Едукација “УНАПРЕЂЕЊЕ ЗНАЊА ВОДИТЕЉА СЛУЧАЈА У РАДУ СА ДЕЦОМ И МЛАДИМА” одржана је 03.05. 2017. год. у Кући фудбала у Старој Пазови у организацији Центра за социјални рад Општине Стара Пазова. Предавање је одржала Весна Трбовић социјална радница и породична терпеуткиња.
Стручно предавање је намењено стручним радницима Центара за социјални рад: Стара Пазова, а гости су били из Пожаревца, Шапца, Руме, Ирига и Темерина.


Суштински фокус едукације били су развојни задаци породичних циклуса од заснивања породице, преко породице са малим дететом, породице са предшколским дететом, породице са школским дететом, породице са адолесцентном, затим породице коју напуштају деца до породице “празног гнезда” (партнерске релације након одласка деце) и на крају породица које старе.

Едукација је била комбинација предавања и вежби, учесници су имали прилику да практично учествују у вежбама, подељени по групама, а да на основу свог рада и искуства одговоре на задата питања и проблеме. То је свакако најбољи начин размене међусобног искуства, дискусије, из чега се рађају нове идеје, разрешавају неки проблеми, а учесници бивају богатији за новије искуство.
Едукацији је присуствовала и Рада Жугић в.д. директорка Центра за Социјални рад Општине Стара Пазова, а том приликом је поздравила скуп, поготово госте из суседних Центара и указала на чињеницу колико је важно улагање у стручно усавршавање стручних радника јер је то један од механизама побољшања услуга корисницима Центра, а то је свакако крајњи циљ свих Центара за социјални рад.

Линк ка галерији

Приказ свих вести