Семинар о медијској писмености и борби против тероризма

posted in: Вести | 0

Организација за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) уз подршку Британске амбасаде и SHARE Фондације организовала је дводневни семинар 13.02.2019. године и 14.02.2019. године у Зрењанину под називом „Медијска писменост и борба против тероризма и онлајн радикализације и тероризма“.

Током дводневног семинара предавачи из SHARE Фондације упознали су полазнике семинара са основама слободе изражања на интернету и говорили о информационом ратовању, дигиталној хигијени – приватности и безбедности у сајбер простору, као и о економији података и заштити података на интернету.

Предавачи су кроз интерактивна предавања и радионице приближили теме учесницима и упознали их са савременом комуникацијом и заштитом податка у време интернета и друштвених медија.

Учесници семинара су били запослени у центрима за социјални рад и школама. Добијена знања моћи ће да се користе у свакодневном раду са корисницима и заштити података добијених од стране корисника. Семинару је присуствовао стручни радник Центра за социјални рад општине Стара Пазова Оливер Ристић.