• Установа за децу и младе „Сремчица“
  • Установа за децу и младе „Сремчица“
  • Установа за децу и младе „Сремчица“
  • Установа за децу и младе „Сремчица“
  • Установа за децу и младе „Сремчица“

ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА УСТАНОВЕ ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ “СРЕМЧИЦА“

posted in: Вести | 0

Установа за децу и младе „Сремчица“ је 12. новембра 2017. године обележила Славу установе – Свети Краљ Милутин. Прослави Славе присуствовали су запослени у дому „Сремчица“, а међу гостима су били представници центара за социјални рад чији су штићеници збринути у Установу и представници других институција социјалне заштите.

Присутнима се обратила в.д. директорка Установе за децу и младе „Сремчица“ Сандра Перић, која се гостима захвалила на доласку и сарадњи коју остварују. Прослави је присуствовала в.д. директорка Центра за социјални рад општине Стара Пазова Рада Жугић, која је Установи, њеном руководству и запосленима честитала Славу и пожелела успех у раду. Догађају је присуствовала директорка Покрајинског завода за социјалну заштиту Татијана Грнчарски и други руководиоци институција социјалне заштите.

 

Дом у Сремчици збрињава децу и омладину ометену у менталном развоју старости 5 до 25 година, са циљем социјалне интеграције, уз подстицање свестраног развоја, ублажавања или отклањања последица оштећења и оспособљавања за што успешније функционисање у групи, породици и широј друштвеној заједници. У стручном тиму установе раде социјални радници, психолози, дефектолози, педијатри, неуропсихијатри и правници, уз подршку логопеда и физиотерапеута. Поред смештаја, у дому се одвија специјално васпитање и образовање, чулни, физички и говорни тренинзи радног васпитања, ангажовања и оспособљавања, као и осамостаљивање корисника одраслог доба смештањем у станове и куће за заштићено становање.

[Best_Wordpress_Gallery id=”37″ gal_title=”ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА УСТАНОВЕ ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ “СРЕМЧИЦА“”]