• Улога и значај управљања временом у раду водитеља случаја
 • Улога и значај управљања временом у раду водитеља случаја
 • Улога и значај управљања временом у раду водитеља случаја
 • Улога и значај управљања временом у раду водитеља случаја

Одржан састанак супервизора Срема

posted in: Вести | 0

Едукација без провере знања на тему „ Улога и значај управљања временом у раду водитеља случаја и супервизора у Центру за социјални рад“ одржана је у Старој Пазови у среду 29.11.2017.године у просторијама клуба за дневни боравак, Центра за социјални рад општине Стара Пазова.

Едукација је организована за супервизоре из региона Срема из Центара за социјални рад: Сремска Митровица, Рума, Ириг, Пећинци, Инђија и Стара Пазова.

Групни састанци супервизора  одржавају се у складу са планом Покрајинског завода за социјалну заштиту, чије саветнице пружају саветодавну и стручну подршку супервизорима у раду.

Супевизорском састанку у Старој Пазови  присуствовала је саветница и директорица ПЗСЗ,  дипломирана социјална радница Татијана Грнчарски. Госте и учеснике скупа,  у име домаћина, Центра за социјални рад општине Стара Пазова,  поздравила је ВД директора Центра за социјални рад општине Стара Пазова, г-ђа Рада Жугић и свима пожелела пријатан боравак и успешан рад.

Водитељ и предавач едукације, била је Дајана Костић, дипломирана социјална радница, руководилац и супервизор у служби за одрасле и старе у Центру за социјални рад у Старој Пазови.

Едукација без провере знања, на тему „Значај у улога управљања временом у раду  водитеља случаја и супервизора у Центру за социјални рад“, одобрена је од стране Коморе социјалне заштите одлуком бр. 5507-17/2017-2. У складу са Бодовном листом за стицање бодова за обнављање лиценце, едукација је бодована са 5 бодова за учеснике и са 10 бодова за предавача.

Основни циљ едукације јесте подршка супервизорима и водитељима случаја у планирању обавеза, постављању приоритета, унапређењу вештине управљања временом и уједначавање праксе у Центрима за социјални рад.

Зашто је важно управљати временом ?

Управљање временом помаже у организовању послова и обавеза и олакшава планирање на дневном, недељном, месечном нивоу. Помаже код одређивања приоритета у раду, доприноси смањењу стреса и притиска и утиче на растерећење и опуштање у раду.

Добро управљање временом доприноси ефикаснијем обављању послова и бољој комуникацији између колега, са супервизором, руководиоцем… а доприноси и подизању нивоа самопоштовања и самопоуздања.

Учесници ове едукацију су истакли :

 • да је тема занимљива и корисна за обављање супервизијских послова, али и послова водитеља случаја и свих запослених ;
 • да је веома корисна интерактивност групе , опуштеност, продуктивност и да је евидентна корист за лични и професионални развој
 • да је садржај увремењен, а обим података усклађен са планираним временом и да је дато довољно информација
 • да би са овом темом требало наставити и повремено је обнављати
 • да је презентовање било на јасан и концизан начин
 • да су корисне вежбе које су  рађене по групама, резултати који су проистекли, као и њихова применљивост у пракси и у свакодневном животу
 • да је комуникација у групи била јасна и отворена и да им је пријала добра атмосфера и интеракција у групи; и
 • похвалили су начин вођења едукације и презентовања од стане едукатора.

На евалуационом упитнику, избор теме, садржај едукације, применљивост садржаја едукације у пракси  и начин и метод презентовања и вођења едукације, као и едукацији у целини, учесници скупа су оценили највишим оценама.

 

 

 

Аутор текста

Дајана Костић

 

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”39″ gal_title=”Улога и значај управљања временом у раду водитеља случаја”]