Семинар „превладавање професионалног стреса“

posted in: Вести | 0

У Кањижи, 22. и 23. Септембра у хотелу „Аква Панон“, стручни радници Центра за социјални рад били су учесници семинара „превладавање професионалног стреса“.

 

Дакле, у питању је семинар који је акредитован од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а основни циљ овог семинара је стицање знања и вештина о новим стратегијама за превладавање професионалног стреса и о индивидуалним и институционалним облицима заштите од стреса и синдром сагоревања. На семинару је учено о техникама за преовладавање професионалног стреса, као и размена искустава о начинима и мерама превазилажења стреса, а то су: медијација, технике мишићне релаксације одређених приоритета итд.

 

Семинар је намењен чланицама/овима интерног тима за бављење појавом насиља у породици, партнерским односима и пружањем помоћи и подршке жртвама. Укупно је било 20 учесника, односно 19 жена и 1 мушкарац, а сви они су са територије Аутономне Покрајине Војводине.

Две стручне раднице, руководилац Центра за социјални рад Стара Пазова испред Министарства Радмила Стојановић и специјални педагог Ведрана Радмиловић ( које су у интерном тиму за заштиту од насиља) учествовале су на семинару и успешно прошле обуку превладавања професионалног стреса.

 

Семинар је извео стручни тим Аутономног женског центра из Београда за потребе Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова. Покрајински секретаријат је сносио трошкове учешћа на едукацији, али и трошкове смештаја и хране.

„превладавање професионалног стреса“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Повратак на све вести-