Трибине о заштити од насиља у породици одржане у Голубинцима и Старим Бановцима

posted in: Вести | 0

У оквиру пројекта „ ИМАМ ПРАВО НА ЗАШТИТУ “ који је подржан од стране Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Центар за социјални рад одржао је низ трибина на тему „Заштита од насиља у породици у светлу Закона о спречавању насиља у породици“ (предавачи: Владимир Николић, јавни тужилац, Марина Чапо, полицијска инспекторка и Дајана Костић, дипл. социјални радник). Након трибина у Старој Пазови, Новој Пазови и Војки, одржане су трибине у насељима Голубинци и Стари Бановци, које су реализоване 10.и 11. октобра у просторијама ОШ „23. Октобар“ Голубинци и Дому културе у Старим Бановцима.

 

Трибинама је присуствовала в.д. директор Центра за социјални рад Рада Жугић, која је уводним говором поздравила све присутне и представила пројекат, о чијем значају су, након одржаних предавања, кроз дискусију говорили и сами слушаоци – грађани и сарадници Центра за социјални рад, изражавајући задовољство одржаним скупом и одабиром теме и истичући значај рада на информисању, превенцији и заштити жртава насиља у породици.

 

Центар за социјални рад се захваљује представницима Основног јавног тужилаштва, Полицијске станице и других институција и организација у локалној заједници који су пружили подршку у организацији и реализацији трибина, као и грађанима и сарадницима који су се у великом броју одазвали позиву на скупове и са великом пажњом и интересовањем пропратили излагања предавача.

 

Будући да је трибинама у Голубинцима и Старим Бановцима завршена серија предавања на ову тему, наредни циклус трибина под називом „ОСНАЖИВАЊЕ ЖРТАВА НАСИЉА У ПОРОДИЦИ – упознавање са правима, ресурсима и поступцима за остваривање права“ биће започет скупом у Старој Пазови, који ће бити одржан у уторак, 17.10.2017. године у великој сали Беле зграде, Трг др Зорана Ђинђића бб, са почетком у 14:00 часова. Реализација овог скупа прихваћена је Одлуком Коморе социјалне заштите, а присутни стручни радници из области социјалне заштите ће учешћем на трибини у својству слушалаца остварити 3 (три) бода.

Пројекат ” ИМАМ ПРАВО НА ЗАШТИТУ ” – Галерија

[Best_Wordpress_Gallery id=”27″ gal_title=”Трибина у Старим Бановцима”]

Трибина у Старим Бановцима

[Best_Wordpress_Gallery id=”28″ gal_title=”Трибина у Голубинцима”]

Трибина у Голубинцима