• инсталирани паник тастери

Инсталирани паник тастери

posted in: Вести | 0

У петак, 13.10.2017 године свим канцеларијама у Центру за социјални рад општине Стара Пазова су инсталирани паник тастери. Увођење паник тастера је први корак ка системској заштити пре свега запослених у Центрима за социјални рад, али и безбедносне заштите приликом контролисаних виђења.

То је ефикасно средство у борби против насиља у породици јер запослени у Центрима за социјални рад који се нађу на удару насилника могу одмах притиском на тастер да алармирају најближу полицијску станицу. Испоставило се да су паник тастери као техничка мера безбедности веома ефикасни, будући да у свету дају одличне резултате.

Да подсетимо, Координационо тело за родну равноправност је обезбедило паник тастере за 60 Центара за социјални рад у Србији. Дакле, ЦСР Стара Пазова је један од 60 Центара које је добило ову техничку меру безбедности како запослених тако и жртава насиља, захваљујући општини и Скупштини општине Стара Пазова, који се свесрдно залажу за побољшање услова и квалитета рада у социјалној заштити тј. у Центру за социјални рад.