• Међународна конференција-хранитељство као подршка раном развоју деце

Међународна конференција

posted in: Вести | 0
ХРАНИТЕЉСТВО КАО ПОДРШКА РАНОМ РАЗВОЈУ
 Нови сад, 15. мај 2018. године

 

У Новом Саду, 15. маја одржана је Међународна конференција-хранитељство као подршка раном развоју деце, којој су присуствовале стручне раднице Центра за социјални рад општине Стара Пазова, дипл. социјална радница Милка Перендија и психолог Гордана Јованчевић.

Организатори конференције су Центар за породични смештај и усвојење, Нови сад; Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова; Филозофски факултет, Нови сад; Центар за подршку раном развоју и породичним односима „Хармонија“, Нови Сад и Регионални пројекат „Социјална права за осетљиве групе“ (СоРи), Немачке развојне сарадње.

На стручном скупу, стручни радници су били у прилици да се упознају са значењем ране интервенције за децу из система социјалне заштите, смернице за ургентно хранитељство, као и искуство ЦПСУ у погледу развијања ресусра ургентних хранитељских породица.

Такође, на конференцији су представљена искуства у вези са збрињавањем деце у Црној Гори и Босни и Херцеговини као и примери умрежавања патронажне службе са ЦПСУ у НС у циљу пружања подршке хранитељима, унапређењу здравственог статуса мал.деце у раном развоју.

Учесници скупа су активним учешћем допринели дефинисању кључних питања у погледу ургентног хранитељства за децу од 0 до 3 године, а који се односе на унапређење сарадње релевантних установа Центара, предшколских установа и здравственог система. Посебно интересантан и едукативан део конференције је била могућност учесника да разговара са искусним хранитељима о изазовима хранитељства.

[Best_Wordpress_Gallery id=”59″ gal_title=”18.05.2018″]