• Психолог Дома здравља у Старој Пазови Ирена Милитар
  • Психолог Дома здравља у Старој Пазови Ирена Милитар
  • Психолог Дома здравља у Старој Пазови Ирена Милитар
  • Психолог Дома здравља у Старој Пазови Ирена Милитар
  • Психолог Дома здравља у Старој Пазови Ирена Милитар

ЗАВИСНОСТ ОД ИНТЕРНЕТА

posted in: Вести | 0

Психолог Дома здравља у Старој Пазови Ирена Милитар и психолог Центра за социјални рад Гордана Јованчевић дана 16.05.2018. године и 17.05.2018. године су у просторијама Црвеног крста Стара Пазова одржале обуку „Зависност од интернета“ за представнике основних и средњих школа са територије општине Стара Пазова и предшколских установа и сараднике из Дома здравља и Канцеларије за младе.

 

Обука је организована као део активности у оквиру пројекта „Одабери мудро – одмери паметно“ – превенција зависности од интернета.

 

У августу 2017. године је успостављена сарадња Црвеног крста Стара Пазова са Центром за социјални рад општине Стара Пазова у правцу осмишљавања и реализације активности усмерених на превенцију зависности од интернета међу основношколском и средњошколском популацијом на територији општине Стара Пазова. У протеклом периоду је обављено више радних састанака представника институција, два састанка са представницима основних и средњих школа и обављено је истраживање међу популацијом ученика средње и основне школе које је имало за циљ да испита сумњу на прекомерну употребу интернета, као и начин на који деца и млади проводе слободно време.

 

У склопу наведених активности дана 21.02.2018. године је одржана трибина под називом „Превенција зависности од интернета“ на којој је предавач био и др Ивица Младеновић, начелник Клинике за болести зависности на Институту за ментално здравље у Београду.

 

У наредном периоду планира се реализација обука наставног кадра у основним и средњим школама како би се након тога о ризицима од прекомерне употребе интернета информисали родитељи и деца. Такође, планира се потписивање Протокола о сарадњи између Црвеног крста Стара Пазова, као носиоца активности и представника релевантних институција којим би се дефинисале обавезе и активности сваке институције у локалној заједници на плану превенције зависности од интернета у наредном периоду.

[Best_Wordpress_Gallery id=”60″ gal_title=”18.05.2018(1)”]