• Фениксово посело – вече са Бекијем Бекић

IX ОКТОБАРСКИ ДАНИ СОЛИДАРНОСТИ СА СТАРИЈИМ ЉУДИМА

posted in: Вести | 0

Фениксово посело – вече са Бекијем Бекић

 

Центар за социјални рад општине Стара Пазова је и ове године, девети пут заредом, организовао манифестацију ”Октобарски дани солидарности са старијим људима”, која се одржава у просторијама Клуба за одрасла и старија лица у старопазовачком градском парку. Манифестација обухвата дружења са културно уметничким садржајима, која су тематски обрађена и која се реализују сваког уторка у месецу октобру.

            Прво вече, односно отварање манифестације, већ традиционално припада Друштву за афирмацију инвалида „Феникс“. Тако је 02.10.2018. године Друштво, на челу са председницом Јелицом Деспот,  својим поселом под називом „Вече са Бекијем Бекић и пријатељима“ отпочело један диван целомесечни програм. И ове године се осведочени хуманитарац, човек великог срца и дугогодишњи пријатељ Друштва, Беки Бекић одазвао позиву и заједно са пријатељима, певачем и глумцем Миодрагом Мићом Костић и певачицом Александром Ристановић уз музичку пратњу Горана Трифунова и Јана Чемерског Чемета, улепшао вече присутнима.

            Аутор манифестације, Мирјана Соколовић, социјална радница Центра за социјални рад општине Стара Пазова и руководилац Службе за помоћ у кући и Клуба за одрасла и старија лица, поздравила је присутне, нагласивши важност оваквих окупљања као вид солидарне подршке са старијим суграђанима и позвала све заинтересоване на дружења у просторијама  Клуба, не само током октобарских вечери, већ током целе године, обзиром да је клуб отворен сваког радног дана.

            Скупу се обратила и Рада Жугић, директорка Центра за социјални рад општине Стара Пазова, која је поздравила присутне и нагласила спремност Центра за социјални рад Стара Пазова да увек подржи и помогне организацију и реализацију свих пројеката који ће омогућити да се наши суграђани осећају сигурније, прихваћеније и вољеније. Педагог Центра за социјални рад Невенка Грујић је обогатила просторије Клуба за одрасла и стара лица сликама из личне колекције, приредивши на тај начин своју прву самосталну изложбу.

            Када о овоме само читате, а да нисте присуствоали, то је за вас информација о догађајима и дешавањима у вашој локалној заједници. Али, када доживите ту енергију, количину искрене љубави и пожртвованости уграђених у сваку активност која је претходила манифестацији, сваком искреном осмеху и топлој речи хероја који су све организовали и оних који су учествовали и присуствовали, онда ставите прст на чело и запитате се ”која је сврха вашег живота у овој заједници”.

Тако је и ауторка ових редова, која први пут присуствује Октобарским данима солидарности,  са сузама у очима, помешаних осећања, испратила цео овај догађај,  закључујући ”да је нечије мало, заиста некоме све”.  

 

Тања Грковић

 

Читаоцима текста препоручујемо да погледају видео запис РТВ Стара Пазова

https://www.youtube.com/watch?time_continue=22&v=PT4PSnTJ0AQ

Фениксово посело – вече са Бекијем Бекић Фениксово посело – вече са Бекијем Бекић Фениксово посело – вече са Бекијем Бекић