• Пројекат „Имам право на заштиту“

ТРИБИНА О ОСНАЖИВАЊУ ЖРТАВА НАСИЉА У НОВОЈ ПАЗОВИ

posted in: Вести | 0

Пројекат „Имам право на заштиту“

У четвртак, 25. октобра 2018. године, у просторијама Културно-пословног центра у Новој Пазови одржана је трибина под називом „Оснаживање жртава по изласку из насиља и сарадника за пружање помоћи жртвама“ у организацији Центра за социјални рад.

На скупу су излагали стручни радници Центра за социјални рад – дипл. психолог Милијана Новаковић и социјални радник Весна Ђорђевић, судија Основног суда Снежана Улемек-Рацић и новинар Радио-телевизије Стара Пазова Слободан Станковић. Теме излагања су се односиле на феномен насиља и улоге центра за социјални рад, суда и медија у оснаживању жртава насиља у породици. Директорка Рада Жугић и координаторка пројекта Дајана Костић отвориле су скуп у Новој Пазови, при чему су од стране координатора представљени резултати пројекта „Имам право на заштиту“ који се друге године за редом успешно реализује у општини Стара Пазова уз подршку Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова. У завршном делу трибине учесници су постављали питања предавачима и износили мишљења о теми.

Трибини су присуствовали грађани Нове Пазове и сарадници из Општинске управе Општине Стара Пазова, основних и средњих школа, предшколских установа, дома здравља, фонда за пензијско и инвалидско осигурање и народне библиотеке. Својим присуством и активним учешћем скуп је подржала посланица Скупштине Аутономне покрајине Војводине Мирјана Радојевић.

Учесници трибине су препознали значај оваквих скупова и истакли потребу да се трибине сличног садржаја и убудуће организују у њиховом насељу. По мишљењу учесника израженом у евалуационим упитницима, трибина је била успешна, интересантна и корисна, а практичност сазнања стечених на трибини оцењена је највишим оценама.

Наредне трибине пројекта „Имам право на заштиту“ биће одржане у насиљима Војка, Голубинци и Стари Бановци.

Пројекат „Имам право на заштиту“ Пројекат „Имам право на заштиту“ Пројекат „Имам право на заштиту“ Пројекат „Имам право на заштиту“