• Акредитована обука

ПОСТУПАЊЕ ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД У ОРГАНИЗОВАЊУ ПОМОЋИ И ПОДРШКЕ ПОРОДИЦИ У СЛУЧАЈЕВИМА ПОСТОЈАЊА РИЗИКА ОД ИЗМЕШТАЊА ДЕЦЕ

posted in: Вести | 0

Акредитована обука

У уторак, 27. новембра 2018. године, у просторијама Клуба за одрасла и старија лица у Старој Пазови организована је акредитована обука под називом „Поступање центра за социјални рад у организовању помоћи и подршке породици у случајевима постојања ризика од измештања деце“које су реализовале Биљана Маричић и Нада Шарац. Приближно двадесетак запослених у центру за социјални рад унапредило је своје компетенције, интегрисало постојећа знања и стекло додатне вештине како би могли што ефикасније пружати неопходну подршку угроженој деци и њиховим породицама у општини Стара Пазова. Полазници обуке сада могу да лакше препознају високе ризике по дете, да боље схвате бројне изазове са којима се суочава њихова породица и најефикасније пруже превентивну подршку својим најмлађим суграђанима.

Позитивни утисци учесника су да је ова интерактивна обука неопходна како би се заштитио најбољи интерес детета. Иако је присутан тренд смањења броја деце у установама (водећи у Европи) и даље су присутни велики изазови са којима се суочавају породице са децом из посебно осетљивих група (деца са развојним потешкоћама, деца са поремећајима у понашању, деца жртве насилничког понашања и друга вишеструко угрожена деца), због чега им је неопходна системски организована подршка и заједнице и друштва.

 

Аутор текста

Биљана Маричић

 

Акредитована обука Акредитована обука Акредитована обука Акредитована обука Акредитована обука