• Друштво за афирмацију инвалида ''Феникс''
  • Друштво за афирмацију инвалида ''Феникс''
  • Друштво за афирмацију инвалида ''Феникс''

ЦЕНТАР И ”ФЕНИКС” – ВОЛОНТЕРСКО, ПРОФЕСИОНАЛНО И ДУХОВНО ПОВЕЗИВАЊЕ

posted in: Вести | 0

Друштво за афирмацију инвалида ”Феникс” је у суботу 12.05.2018. године у просторијама Соколског дома у Старој Пазови уз присуство бројних чланова и гостију, на свечан и достојанствен начин прославило крсну славу Светог Василија Острошког Чудотворца.


На радост свих присутних, а посебно млађих чланова друштва којима је и омиљени вероучитељ, обред резања славског колача обавио је свештеник – протојереј Никола Деспот. Уз пригодне и дирљиве речи, председница друштва Јелица Деспот захвалила је осведоченом доброчинитељу и дугогодишњем пријатељу Цвики Крунићу који је две године за редом био славски кум друштва, а ове је године, када ”Феникс” по 18. пут прославља свог патрона Св. Василија, објавила је да је част кумства припала директорки Центра за социјални рад у Старој Пазови Ради Жугић. Уз изречену захвалност за велико поверење које јој је указано, директорка центра је дала обећање да ће, заједно са својим сарадницима у Центру, настојати да особе са инвалидитетом добију још једну, нову услугу, која ће им олакшати свекодневницу и учешће у животу заједнице чијој афирмацији и сами допринисе активним и свестраним радом.

Центар за социјални рад и Друштво за афирмацију инвалида ”Феникс” негују добру и успешну сарадњу. Последња деценија остаје упамћена по томе што су чланови друштва добили прилику да користе услугу ”помоћ у кући” коју финансира Општина Стара Пазова, а спроводи центар (Служба за помоћ у кући), као и да своја окупљања и дружења организују у просторијама центровог Клуба за одрасла и старија лица у градском парку, уз непосредну помоћ запослених у Клубу и Служби. Оно што председница и чланови друштва увек истичу у први план јесте превоз који се редовно организује центровим комби возилом, захваљујући чему многе особе са инвалидитетом имају прилику да изађу из својих домова и проведу пријатне тренутке у културно-забавним, духовним и другим садржајима. Већина чланова друштва ”Феникс” посредством Центра користи право на додатак и увећан додатак за помоћ и негу другог лица и друге врсте материјалне и нематеријалне подршке коју пружа ова институција средствима која се обезбеђују у буџетима Републике Србије и Општине Стара Пазова.

Подсећамо такође, да је Центар за социјални рад носилац статуете ”Феникс” коју Скупштина друштва додељује заслужним институцијама, организацијама и појединцима за дугогодишњу подршку и допринос афирмацији особа са инвалидитетом у остваривању сврхе њиховог удруживања. Носилац статуете ”Феникс” је и социјална радница центра Мирјана Соколовић која је активан помажући члан друштва од оснивања 1994. године и заменик председнице друштва. У актуелном саставу председништва ”Феникса” налазе се још две запослене особе из Центра: неговатељица Драгица Стјепановић и социолог Тамара Ђорђевић.
Искрене честитке директорки центра Ради Жугић на избору за славску куму, међу првима су упутили њени сарадници који су присуствовали ”Фениксовој” слави: Мирјана Соколовић, Драгица Стјепановић, Тамара Ђорђевић, правница Злата Бјелић, правник Оливер Ристић и возач комби возила Милан Кочијашевић.
МС

[Best_Wordpress_Gallery id=”58″ gal_title=”16.05.2018″]