• Пројекат „Имам право на заштиту“

ИЗЛЕТ У СРЕМСКЕ КАРЛОВЦЕ

posted in: Вести | 0

Пројекат „Имам право на заштиту“

У петак, 14. децембра 2018. године, учесници пројекта „Имам право на заштиту“ заједно са групом наставника и ученика десет основних школа са територије општине Стара Пазова посетили су Сремске Карловце.

Излет је организовао Центар за социјални рад за ученикешестих и седмих разреда који су узели учешће на литерарном/ликовном конкурсу на тему „Имам право на заштиту“ и били аутори награђених радова, као и за наставнике који су сачињавали конкурсну комисију за одабир радова. У активностима су учествовали директорка Центра за социјални рад Рада Жугић, координаторка пројекта Дајана Костић и чланови пројектног тима који чине стручни радници Центра за социјални рад и сарадници из Полицијске станице и Основног суда. Догађај је медијски пропраћен од стране Радио-телевизије Стара Пазова. 

Ученици, наставници и чланови пројектног тима окупили су се у просторијама Центра за социјални рад где су ауторима и члановима комисије уручене пригодне награде. Овом приликом представљена је брошура у којој су публиковани прозни, поетски и ликовни радови, чији ће примерци бити уручени школама и месним заједницама на територији општине Стара Пазова. Излет у Сремске Карловце обухватао је посету Саборној цркви, Патријаршији и Горњој цркви где се налазе честице моштију Св. Нектарија Егинског. Излет је протекао у пријатној атмосфери и дружењу између ученика и представника институција који су дали допринос успешној реализацијипројекта.

Наградним излетом за учеснике литерарног/ликовног конкурса завршен је пројекат „Имам право на заштиту“ у 2018. години који је реализован уз подршку Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова.