ЛЕТОВАЊЕ ЗА ДЕЦУ ИЗ ХРАНИТЕЉСКИХ И МАТЕРИЈАЛНО УГРОЖЕНИХ ПОРОДИЦА И ОВЕ ГОДИНЕ

posted in: Вести | 0

У Центру за социјални рад општине Стара Пазова, 18.04.2018 године одржан је састанак поводом планираног летовања деце из хранитељских породица у одмаралишту Црвеног крста у Баошићима у Црној Гори.

Састанку су присуствовали представници Центра за социјални рад,  директорка Рада Жугић, дипл. психолог Гордана Јованчевић ангажована у раду са хранитељским породицама, и представници Црвеног крста секретар Живан Радаковић, социјална радница Бранка Пантелић и шефица рачуноводства Живана Веренчевић.

Надасве позитивно искуство боравка деце из хранитељских породица и деце из породица угрожених материјалним и породичним приликама током лета 2017 године у одмаралиштима Баошића, мотивисало је директорку Центра и секретара Црвеног крста Стара Пазова да се заједничким активностима поново омогући боравак деце на црногорском приморју.

За велики број деце ово је прва прилика да проведу време на мору што за њих представља интензивно искуство које подстиче психосоцијално сазревање и обогаћује социјални живот деце.

У Центру за социјални рад општине Стара Пазова, 18.04.2018 године