• СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА У СРБИЈИ НА РАСКРШЋУ ВЕКОВА

Mеђународни научни скуп у Београду

posted in: Вести | 0

СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА У СРБИЈИ НА РАСКРШЋУ ВЕКОВА

Први међународни научни скуп социјалне политике, специјалне едукације и рехабилитације под називом ”Социјална политика у Србији на раскршћу векова” одржан је 22. и 23. новембра у Београду у организацији Високе школе социјалног рада и Коморе социјалне заштите под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије. Конференцијом је, из угла социјалне политике, обележена и стогодишњица оснивања Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца. Тематске области су обухватиле и актуелни тренутак, а такође и перспективе развоја ове области у будућности бавећи се употребом иновационих технологија.

Посебан квалитет конференцији, поред домаћих експерата и стручњака дало је и учешће страних универзитетских професора и реномираних научних истраживача Руске академије наука, Московског универзитета М.В. Ломоносов, Историјског института из Софије, Филозофског факултета са хабилитацијом Етвош Лоранд из Будимпеште, као и научних радника из Немачке, БиХ и Хрватске.

У име покровитеља Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања научни скуп је отворио министар Зоран Ђорђевић, док су се у име организатора, представљањем циљева и програма скупа уз речи добродошлице учесницима обратили  проф. др Владимир Илић директор Високе школе социјалног рада и МР Сандра Перић директорка Коморе социјалне заштите Србије.

У свом обраћњу присутнима министар Ђорђевић је нагласио да ”министарство жели да води одговорну социјалну политику према грађанима” оцењујући да је научни скуп ”прилика да учесници истакну своје ставове који ће допринети да се уведу новине у реформе које се припремају и које треба да буду на корист свих грађана Србије” што је основни задатак Министарства и Владе Србије.

Центар за социјални рад општине Стара Пазова, такође је узео активно учешће у раду научног скупа кроз предавање социјалне раднице Мирјане Соколовић на тему ”Помоћ у кући – социјално прихватљив и економски ефикасан облик социјалне заштите”.

У пленарном делу научног скупа који је одржан у београдском Сава центру у присуству више од 300 учесника и гостију учествовала је и директорка Центра за социјални рад општине Стара Пазова Рада Жугић чија подршка континуираном усавршавању стручњака у старопазовачком центру  и представљању добре праксе развијене у установи, доприносе квалитету рада у овој сложеној друштвено-политичкој области и његовој видљивости у стручној и широј јавности.

 

 

Мирјана Соколовић

 

ПРЕПОРУЧУЈЕМО:

ВИДЕО ЗАПИС – https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=q3RTzmgZpzw

Преузето са интернет стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ – http://www.csr-starapazova.org/podrska-centra-obrazovanju-mladih-strucnjaka/

Подршка центра образовању младих стручњака – потписивање споразума о сарадњи између Високе школе социјалног рада и Центра за социјални рад