• новогодишња представа за децу из хранитељских породица
  • новогодишња представа за децу из хранитељских породица

НОВОГОДИШЊА ПРЕДСТАВА И ДОДЕЛА ПАКЕТИЋА И ЏЕПАРЦА ЗА ДЕЦУ ИЗ ХРАНИТЕЉСКИХ ПОРОДИЦА

posted in: Вести | 0

У петак, 21. децембра 2018. године, у просторијама Клуба за одрасла и старија лица у Старој Пазови одржана је новогодишња представа за децу из хранитељских породица и подељени су новогодишњи пакетићи и џепарац. Програму је присуствовало око четрдесеторо деце која се налазе на породичном смештају, у пратњи хранитеља и стручних радника Центра за социјални рад.

Манифестацију су отворили директорка Центра за социјални рад Рада Жугић и начелник одељења за друштвене делатности Жељко Шолаја, након чега је одржана представа „Деда Мразове чаробне санке“ у организацији Центра за културу. Новогодишњи пакетићи додељени су деци млађег узраста, а старијима од 13 година је уместо пакетића додељен џепарац.

Средства за пакетиће и џепарац обезбеђена су из буџета Општине Стара Пазова и из донација старопазовачких привредника. У хуманитарној акцији су учествовали Лив Пласт Стара Пазова, Баскет Голубинци, Институт Мол Стара Пазова, Дрина Пластика Нова Пазова, Reisswolf Стара Пазова, Вељко Комерц Нови Бановци, Umprom Стара Пазова, Ковпласт КБ Голубинци, Bayer Београд, Г.М.П. д.о.о. Стара Пазова, Delmax Стара Пазова, Маестро Никола Голубинци и Max Dionis д.о.о. Стара Пазова. Новогодишњи поклони су обезбеђени за укупно 125 деце која се налазе у хранитељским и старатељским породицама и установама социјалне заштите.

Осим пакетића и џепараца за децу без родитељског старања локална самоуправа је обезбедила и новогодишње пакетиће за 452 детета која одрастају у неповољним материјалним условима са територије општине Стара Пазова.

новогодишња представа за децу из хранитељских породица новогодишња представа за децу из хранитељских породица новогодишња представа за децу из хранитељских породица новогодишња представа за децу из хранитељских породица новогодишња представа за децу из хранитељских породица новогодишња представа за децу из хранитељских породица