• обука за практично писање пројеката и актуелне донације за установе социјалне заштите

ОБУКА ЗА ПРАКТИЧНО ПИСАЊЕ ПРОЈЕКАТА И АКТУЕЛНЕ ДОНАЦИЈЕ

posted in: Вести | 0

У хотелу „Праг“ у Београду дана 30.05.2018. године одржана је обука за практично писање пројеката и актуелне донације за установе социјалне заштите у организацији Центра за едукацију и управљање пројектима (ЦЕУП). Водитељ обуке била је Ксенија Марјановић, шеф пројектног тима ЦЕУП-а.

У оквиру четворочасовне обуке учесници су имали прилику да се упознају са основама писања предлога пројеката и основним елементима које пројекат треба да садржи, при чему су дате практичне и корисне сугестије у погледу најважнијих елемената које је потребно истаћи код различитих донатора како би се повећале шансе за добијање донације и начина на које се могу избећи грешке приликом израде предлога пројекта. Учесницима су представљени страни и домаћи донатори – амбасаде, развојне агенције и фондације, врсте трошкова које финансирају и начини аплицирања са пратећим формуларима и другом потребном документацијом. Практичан аспект обуке нарочито се огледа у представљању примера пројеката који су добили донације током претходних неколико година.

Установама социјалне заштите обезбеђена је подршка у састављању листе приоритних потреба и дата препорука у погледу одабира адекватног донатора, у складу са исказаним потребама. Полазници обуке ће надаље имати могућност да заказују индивидуалне бесплатне консултације са стручњацима ЦЕУП-а, од којих ће такође добијати информације о отвореним конкурсима.

Запосленима у Центру за социјални рад општине Стара Пазова омогућено је похађање ове корисне обуке, а истој су присуствовале социолози Ана Пејовић Станковић и Тамара Ђорђевић.

обука за практично писање пројеката и актуелне донације за установе социјалне заштитеобука за практично писање пројеката и актуелне донације за установе социјалне заштите