• Подршка деци са сметњама у развоју и њиховим породицама у општини Инђија
  • Подршка деци са сметњама у развоју и њиховим породицама у општини Инђија
  • Подршка деци са сметњама у развоју и њиховим породицама у општини Инђија
  • Подршка деци са сметњама у развоју и њиховим породицама у општини Инђија

Завршна конференција „Подршка деци са сметњама у развоју и њиховим породицама у општини Инђија“

posted in: Вести | 0

У сали Скупштине општине Инђија одржана је дана 22.01.2019. године завршна конференција пројекта „Подршка деци са сметњама у развоју и њиховим породицама у општини Инђија“ и представљена је Стратегија развоја социјалне заштите општине Инђија 2019-2023. године.

Окупљеним родитељима и корисницима услуге лични пратилац обратили су се председник општине Инђија Владимир Гак, директорка Центра за социјални рад „Дунав“ Жељка Годић Аврамовић и помоћник председника општине Инђија Марко Гашић. Председник општине Инђија Владимир Гак обраћајући се присутнима је рекао да дечији осмеси немају цену и да је то нешто за чега се увек треба борити.

У циљу унапређења услуга социјалне заштите у Општини Инђија и усаглашености са националним приоритетима и мерама, Општина је кроз пројекат „Подршка деци са сметњама у развоју и њиховим породицама у Општини Инђија“ развила Стратегију социјалне заштите Општине Инђија за период 2019-2023. године са пратећим акционим планом.

Пројекат „Подршка деци са сметњама у развоју и њиховим породицама у општини Инђија“ спроводи  Општинa Инђија у партнерству са Центром за социјални рад „Дунав“, у оквиру програма ИПА 2013 „Развој ефективних  услуга у заједници у области образовања и социјалне заштите на локалном нивоу“ а предвиђено трајање пројекта је 22 месеца. Укупна вредност пројекта је 183.124,68 еура. Од тога Делегација Европске уније финансира 164.812,21 евра, а Општина Инђија  18.312.47 евра.

Обезбеђујући нове услуге за своје грађане, Општина Инђија жели да развија системска решења која ће бити заснована на партнерству и међусекторској сарадњи, како би се повећао обухват корисника којима је подршка система социјалне заштите потребна.

Сталном сарадњом  релевантних институција и организација, развијањем њихових капацитета, степена стручности и професионалности успоставиће се механизми који ће омогућити грађанима општине Инђија адекватне и доступне услуге социјалне заштите, као и повећати њихову информисаност и приступ правима у области социјалне заштите.

Завршној конференцији пројекта „Подршка деци са сметњама у развоју и њиховим породицама у општини Инђија“ присуствовали су директорка Центра за социјални рад општине Стара Пазова Рада Жугић и социјална радница Милка Перендија.

 

Подршка деци са сметњама у развоју и њиховим породицама у општини Инђија Подршка деци са сметњама у развоју и њиховим породицама у општини Инђија Подршка деци са сметњама у развоју и њиховим породицама у општини Инђија Подршка деци са сметњама у развоју и њиховим породицама у општини Инђија