• Дан отворених врата у установи социјалне заштите
  • Дан отворених врата у установи социјалне заштите

ПОСЕТА ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ „СРЕМ“ У РУМИ

posted in: Вести | 0

Дан отворених врата у установи социјалне заштите

У четвртак, 25. октобра 2018. године, представници Центра за социјални рад општине Стара Пазова и Општинске организације Црвеног крста Стара Пазова обавили су посету Геронтолошком центру „Срем“ у Руми у оквиру Дана отворених врата. Установу су посетили директорка Рада Жугић, социјални радник Јелена Ондрик и председник и секретар Црвеног крста – Владимир Маричић и Живан Радаковић.

Поводом Дана отворених врата установа је угостила сараднике из центара за социјални рад и хуманитарних организација за које је припремљен пригодан културно-забавни програм. Музичка приредба коју су изводили дечији вокални и инструментални састави као активност међугенерацијске солидарности увеселила је ово окупљање у којем су активно учешће, уз певање народних песама и игру, узели корисници услуга смештаја као домаћини заједно са присутним гостима. Најуспешнији међу њима награђени су дипломама.

У оквиру Дана отворених врата стручни радници центара за социјални рад имали су могућност да разговарају са руководством и особљем установе и посете кориснике како би се информисали о њиховом актуелном стању и потребама. Представници Центра за социјални рад и Црвеног крста из Старе Пазове обавили су разговор са замеником директора Геронтолошког центра Драганом Ристићем и уручили поклоне за тридесетак старијих лица са територије општине Стара Пазова која се актуелно налазе на смештају у Геронтолошком центру „Срем“.

Током месеца солидарности са старијим људима представници Центра за социјални рад и Црвеног крста посетили су и Геронтолошки центар Шабац поводом завршетка реновирања објекта. Том приликом обављен је разговор са в.д. директорком установе Маријом Марковић на тему заједничке сарадње, донирана је помоћ установи и уз присуство медицинског и стручног особља обављене су посете старијих лица. Услуге Геронтолошког центра у Шапцу актуелно користи пет корисника са територије општине Стара Пазова.

Дан отворених врата у установи социјалне заштите Дан отворених врата у установи социјалне заштите