• У Новом Саду је 11.04.2018. године Покрајински секретар
  • У Новом Саду је 11.04.2018. године Покрајински секретар

Потписивање уговора о финансирању пројекта

posted in: Вести | 0

У Новом Саду је 11.04.2018. године покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић уручио уговоре за финансирање пројеката у вредности од 65 милиона динара намењених за унапређење социјалне заштите на територији АП Војводине. Средства су додељена на основу конкурса Покрајинског секретаријата за финансирање мера, активности и програма у области социјалне заштите у 2018. години на којем су право учешћа имале установе социјалне заштите и удружења грађана. Покрајински секретар Предраг Вулетић је истакао да је данашњом доделом уговора испуњено обећање дато крајем прошле године да ће се улагати у социјалну заштиту. „До ове године није било оволико средстава издвајано за унапређење система социјалне заштите на територији Аутономне покрајине Војводине“, рекао је Вулетић. Покрајински секретар је подсетио да је 54 милиона динара намењено установама социјалне заштите за инвестициона улагања и за програмске активности које реализују са корисницима. „Важан партнер у унапређењу система социјалне заштите су и удружења грађана као носиоци активности у локалним срединама, па је удружењима додељено укупно 11 милиона динара“, истакао је секретар.

Покрајински секретар Предраг Вулетић је нагласио да ово није крај улагањима, јер до краја месеца се спрема нови конкурс и то у области борачко-инвалидске заштите и популационе политике. Осим покрајинског секретара, потписивању уговора је присуствовао и подсекретар покрајинског секретаријата Палимир Тот.

Потписивању уговора присуствовала је директорка Центра за социјални рад општине Стара Пазова Рада Жугић.  Центар за социјални рад општине Стара Пазова је један од пет центара који су добили средства на конкурсу. Од укупно три  пројекта које је предложио Центар за социјални рад општине Стара Пазова, за финансирање је прихваћен пројекат усмерен ка превенцији и заштити од насиља у породици – Имам право на заштиту 2.  Пројекат ће бити финансиран у целости, а за реализацију предвиђених активности биће обезбеђено укупно 1.400.000,00 динара. Ово је, да подсетимо, наставак пројектних активности које су претходне године такође финансиране од стране Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и раноправност полова у оквиру истоименог пројекта „Имам право на заштиту“.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”54″ gal_title=”12.4.2018″]