ПРОСЛАВА РОЂЕНДАНА НАЈСТАРИЈЕ КОРИСНИЦЕ ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

posted in: Вести | 0

У суботу, 21. јула 2018. године, прослављен је јубиларни 100-ти рођендан кориснице Центра за социјални рад општине Стара Пазова Митровић Славке. За ову баку из Белегиша могло би се рећи да има титулу најстарије становнице старопазовачке општине која користи услуге социјалне заштите. Наиме, бака Славка се налази на породичном смештају у породици Брестовац Зорице у којој бораве још две старије особе. Такође, корисница је услуга помоћи у кући које пружа неговатељица Центра за социјални рад.

У част 100-ог рођендана баке Славке, Зорица као пружалац услуге породичног смештаја је уз помоћ своје породице и пријатеља организовала пригодну свечаност којој су присуствовали представници Центра за социјални рад и Црвеног крста Стара Пазова. У оквиру свечаности баки су рођендан честитали представници Центра за социјални рад – руководилац Службе за одрасла и старија лица Дајана Костић, социјална радница Весна Ђорђевић, неговатељице Драгица Стјепановић и Маја Мишкив и возач Милан Кочијашевић. Такође, слављеници су пренете срдачне честитке директорке Раде Жугић и свих запослених у Центру. Рођенданске честитке упутили су и представници Црвеног крста, комшије, пријатељи и родбина породице Брестовац.

Овај радостан догађај пропраћен је од стране медија – Радио-телевизије Војводина и Радио-телевизије Стара Пазова који су снимили и емитовали пригодан прилог о баки Славки.

Бака Славка одише животном радошћу и представља изврстан пример како је могуће провести активну старост. У поодмаклој животној доби није изгубила интересовање за бављењем ручним радом, читањем литературе и дружењем, а оптимизам и позитивна енергија свакодневно су присутни у њеном животу.

Најстаријој корисници наших услуга желимо срећан рођендан, пуно здравља и активан и испуњен живот!

Видео материјал  ——–> Како то изгледа доживети стоту?