• први састанак чланова тима ангажованих у пројекту „Превенција вршњачког насиља“
  • први састанак чланова тима ангажованих у пројекту „Превенција вршњачког насиља“

ПРВИ САСТАНАК ТИМА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКТА „ПРЕВЕНЦИЈА ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА“

posted in: Вести | 0

У четвртак, 12.04.2018. године у просторијама Центра за социјални рад општине Стара Пазова одржан је први састанак чланова тима ангажованих у пројекту „Превенција вршњачког насиља“. Пројекат финансира Општина Стара Пазова, а његова реализација одвијаће се током прве половине 2018. године. Носилац пројекта је Центар за социјални рад општине Стара Пазова, а у пројекту учествују и представници Основне школе „Бошко Палковљевић – Пинки“ у којој ће програм бити реализован, као и представници Основног јавног тужилаштва, Полицијске станице и Радио-телевизије Стара Пазова.

Првом састанку чланова пројектног тима присуствовали су директорка Центра за социјални рад Рада Жугић, директорка ОШ „Бошко Палковљевић – Пинки“ Зорица Јовичић, координаторка пројекта Ведрана Радмиловић, јавни тужилац Владимир Николић, полицијски инспектор Марина Чапо, директор РТВ Стара Пазова Милош Лазић, психолог Даница Радаковић-Сердар и стручне раднице Центра за социјални рад Ана Пејовић-Станковић и Тамара Ђорђевић. На састанку су договорене заједничке активности у наредном периоду и прецизирана динамика њиховог одвијања.

Пројекат „Превенција вршњачког насиља“ осмишљен је као одговор на растући и актуелни друштвени проблем. Циљеви пројекта су да се идентификују потенцијалне жртве вршњачког насиља, да се деца оснаже и сензибилишу на појаву насиља и да се мотивишу да исто пријаве, као и да се подигне ниво свести грађана и шире јавности о проблему вршњачког насиља. У оквиру превентивног програма биће одржан низ интерактивних радионица са ученицима 5. и 6. разреда Основне школе „Бошко Палковљевић – Пинки“ која је одабрана за реализацију пилот пројекта. Такође, пројекат предвиђа израду истраживања о присутности, учесталости и интензитету вршњачког насиља код деце, као и испитивање ефеката пилот пројекта и потреба деце, родитеља и образовних институција за превентивним едукативним, саветодавним и другим програмима. За наставно особље, родитеље и грађане биће организована трибина на тему превенције и заштите од вршњачког насиља у месецу јуну на којој ће учествовати представници Центра за социјални рад, Основне школе, Основног јавног тужилаштва и Полицијске станице и бити приказан краткометражни едукативно-промотивни филм израђен за потребе пројекта. Специјална гошћа трибине биће др Драгана Ћорић, професорка Правног факултета у Новом Саду, ауторка „Алексиног закона“. Активности пројекта биће медијски пропраћене, а у медијској кампањи учествоваће више познатих личности и истакнутих појединаца.

 

Центар за социјални рад општине Стара Пазова