САСТАНАК ДИРЕКТОРА У ИНЂИЈИ

posted in: Вести | 0

Састанак директора центара за социјални рад Сремског региона одржан је у петак, 08.02.2019. године, у згради Центра за социјални рад „Дунав“ у Инђији. Поред домаћина – директорке Центра за социјални рад „Дунав“из Инђије Жељке Годић-Аврамовић, састанку су присуствовали директор Центра за социјални рад Шид Дејан Логарушић, директорка Центра за социјални рад Пећинци Биљана Јовичић, директор Центра за социјални рад Рума Слободан Красић, директорка Центра за социјални рад Ириг Силвана Лаћараци директорка Центра за социјални рад општине Стара Пазова Рада Жугић.Састанку из оправданих разлога није присуствовао директор Центра за социјални рад „Сава“ у Сремској Митровици Бранислав Вукмир.

На састанку се разговарало о актуелним проблемима са којима се центри за социјални рад  сусрећу и о начинима на који се исти могу превазићи. У току радног састанка разговарало се о развоју услуга социјалне заштите на локалном нивоу које се финансирају из буџета локалних самоуправа и примени информационог система извршења буџета (ИСИБ) који је ступио на снагу почетком године. Разговарало се о проблемима који су се јавили у примени ИСИБ-а и потшкоћама са којима се центри за социјални рад сусрећу од почетка примене овог система. Договорено је да закључци са састанка у вези примене информационог система извршења буџета буду представљени на састанку који 12.02.2019. године организује Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на којем ће присуствовати и министар Зоран Ђорђевић.

Директоре центара за социјални рад примили су заменик председника општине Инђија Драгана Радиновић и председник Скупштине општине Инђија Милан Предојевић. Представницима локалне самоуправе представљене су услуге које су равијене у центрима, а раговарано је и о активностима локалне самоуправе за побољшање социјалних услуга.