• Састанак директора центара за социјални рад Сремског региона
  • Састанак директора центара за социјални рад Сремског региона
  • Састанак директора центара за социјални рад Сремског региона
  • Састанак директора центара за социјални рад Сремског региона

Састанак директора у Сремској Митровици

posted in: Вести | 0

Састанак директора центара за социјални рад Сремског региона одржан је 13.07.2018. године у згради Центра за социјални рад „Сава“ у Сремској Митровици. Поред домаћина – директора Центра за социјални рад „Сава“ у Сремској Митровици Бранислава Вукмира,  састанку су присуствовали директор Центра за социјални рад Шид Дејан Логарушић, директорка Центра за социјални рад Пећинци Биљана Јовичић, директор Центра за социјални рад Рума Слободан Красић, директорка Центра за социјални рад Ириг Силвана Лаћарац, директорка Центра за социјални рад „Дунав“ из Инђије Жељка Годић Аврамовић и директорка Центра за социјални рад општине Стара Пазова Рада Жугић.

На састанку се разговарало о актуелним проблемима са којима се центри за социјални рад  сусрећу и начинима на који се исти могу превазићи. Директорка Центра за социјални рад општине Стара Пазова Рада Жугић известила је присутне да се наставља са припремама за оснивање прихватилишта, да је обезбеђена локација и да ће се у наредном периоду радити на планским документима.

Посебна тема разговара био је нацрт Закона о изменама и допунама закона о социјалној заштити. Нацрт је представљен на сајту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и у току је јавна расправа која ће трајати до 05.08.2018. године. Договорено је да центри за социјални рад доставе примедбе на Нацрт закона и да након тога заједно примедбе доставе Министарству.

Након састанка, учесници су обишли Специјални разерват природе „Засавица“ где су од стране стручних водича упознати са радом резервата и са биљним и животињским светом који овај резерват природе чине јединственим.

Састанак директора центара за социјални рад Сремског региона Састанак директора центара за социјални рад Сремског региона Састанак директора центара за социјални рад Сремског региона Састанак директора центара за социјални рад Сремског региона