• Пројекат „Имам право на заштиту“
  • Пројекат „Имам право на заштиту“
  • Пројекат „Имам право на заштиту“

ТРИБИНА О ОСНАЖИВАЊУ ЖРТАВА НАСИЉА У ВОЈКИ

posted in: Вести | 0

Пројекат „Имам право на заштиту“

У четвртак, 7. новембра 2018. године, у просторијама Месне заједнице у Војки одржана је трибина под називом „Оснаживање жртава по изласку из насиља и сарадника за пружање помоћи жртвама“ у организацији Центра за социјални рад општине Стара Пазова. Скуп је део активности пројекта „Имам право на заштиту“ који је подржан од Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

На трибини су грађани Војке имали прилику да се упознају са радом локалних институција на спречавању насиља у породици у општини Стара Пазова кроз пројекат „Имам право на заштиту 2017/2018“, стекну сазнања о феномену насиља обрађеном са психолошког аспекта и добију информације о значају и улогама институција и медија у оснаживању жртава насиља у породици. Теме су презентовале координаторка пројекта Дајана Костић, стручне раднице Центра за социјални рад Милијана Новаковић и Весна Ђорђевић, судија Основног суда Снежана Улемек-Рацић и новинар Радио-телевизије Стара Пазова Слободан Станковић. Скуп је отворила директорка Центра за социјални рад општине Стара Пазова Рада Жугић.

Присутни грађани су трибину оценили као веома корисну за стицање практичних знања и информација и похвалили напоре институција у локалној средини да спрече насиље у породици и ублаже његове последице. Сви присутни грађани изразили су став да је трибине сличног садржаја потребно организовати континуирано у циљу информисања и едукације грађана, сарадника и стручњака.

Пројекат „Имам право на заштиту“ Пројекат „Имам право на заштиту“ Пројекат „Имам право на заштиту“ Пројекат „Имам право на заштиту“ Пројекат „Имам право на заштиту“ Пројекат „Имам право на заштиту“ Пројекат „Имам право на заштиту“