• Заштита од насиља у породици у светлу Закона о спречавању насиља у породици и права жртава
  • Заштита од насиља у породици у светлу Закона о спречавању насиља у породици и права жртава

ТРИБИНА ПРОЈЕКТА „ИПЗ“ У НОВИМ БАНОВЦИМА

posted in: Вести | 0
Трибина на тему „Заштита од насиља у породици у светлу Закона о спречавању насиља у породици и права жртава“ одржана је у Дому културе у Новим Бановцима у среду, 03. октобра 2018. године.

Скуп је отворила директорка Центра за социјални рад Рада Жугић, а теме су презентовали координатор и чланови пројектног тима „Имам право за заштиту“ – дипл. социјални радник Дајана Костић, дипл. правник Злата Бјелић, дипл. социјални радник Ивана Савић, јавни тужилац Владимир Николић и полицијски инспектор Марина Чапо.

Трибини су присуствовали грађани Нових Бановаца, сарадници из месне заједнице, месне канцеларије, школе, здравствених установа и удружења грађана, као и колеге из дома за смештај старих лица, сигурне куће и центара за социјални рад у Шиду, Сремској Митровици и Старој Пазови. Стручним радницима социјалне заштите је учешће на трибини омогућило стицање бодова потребних приликом обнављања лиценце за рад, будући да је трибина била акредитована.

Интересовање посетилаца трибине за област заштите од насиља у породици била је видљива кроз њихово активно учешће у дискусији са представницима центра, полиције и тужилаштва, којима су постављали конкретна питања о заштити жртава, казнама за починиоце, анонимном пријављивању насиља и сл. Учесници трибине су изразили велико задовољство излагањима предавача поткрепљеним примерима из праксе и подржали организацију оваквих скупова које сматрају веома корисним за стицање потребних информација.

Први циклус трибина на тему „Заштита од насиља у породици у светлу Закона о спречавању насиља у породици и права жртава“ биће завршен 10. октобра 2018. године трибином у Крњешевцима. Циклус трибина на тему „Оснаживање жртава по изласку из насиља и сарадника за пружање помоћи жртвама“ започеће акредитованом трибином у Старој Пазови која ће бити одржана 17. октобра 2018. године у великој сали Беле зграде са почетком у 14:00 часова.

Заштита од насиља у породици у светлу Закона о спречавању насиља у породици и права жртава Заштита од насиља у породици у светлу Закона о спречавању насиља у породици и права жртава Заштита од насиља у породици у светлу Закона о спречавању насиља у породици и права жртава Заштита од насиља у породици у светлу Закона о спречавању насиља у породици и права жртава Заштита од насиља у породици у светлу Закона о спречавању насиља у породици и права жртава