ТРИБИНА ПРОЈЕКТА „ИПЗ“ У СУРДУКУ

posted in: Вести | 0

У оквиру пројекта „Имам право на заштиту“ који реализује Центар за социјални рад у сарадњи са партнерима, у среду, 19. септембра 2018. године са почетком у 18 часова, одржана је трибина за грађане и сараднике у позоришној сали у Сурдуку. Тема трибине била је „Заштита од насиља у породици у светлу Закона о спречавању насиља у породици и права жртава“. Трибина на ову тему у оквиру пројекта „Имам право на заштиту 2018.“ по први пут се одржава у насељу Сурдук, као и у насељима Бановци Дунав, Белегиш, Нови Бановци и Крњешевци.

Излагања представника институција – координатора пројекта Дајане Костић, стручних радника Центра за социјални рад Злате Бјелић и Иване Савић и полицијског службеника Полицијске станице Марине Чапо пропраћена су са великом пажњом и интересовањем. Представљање примера из праксе и дискусија између слушалаца и предавача су по устаљеној пракси уследили након излагања тема предвиђених програмом. Трибини у Сурдуку је присуствовала директорка Центра за социјални рад Рада Жугић која се обратила присутним грађанима.

Грађани Сурдука су на трибини проширили знања о поступању надлежних институција у спречавању насиља у породици и, према њиховом мишљењу исказаном у евалуационим упитницима, стекли корисне и практичне информације. Трибина је оцењена мноштвом позитивних коментара слушалаца, који су исказали потребу да се овакви скупови чешће организују и укључе шири аудиторијум.

Пројекат „Имам право на заштиту“ подржан је од стране Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова и препознат као пример добре праксе сарадње институција и информисања грађана у локалној заједници. У 2018. години, поред трибина које ће бити одржане у свим насељима општине Стара Пазова, у оквиру пројекта биће спровођен и литерарни конкурс на тему „Имам право на заштиту“ у којем ће учествовати ученици свих основних школа у старопазовачкој општини.

ГАЛЕРИЈА