• Заједничка шетња у знак подршке особама са инвалидитетом
  • Заједничка шетња у знак подршке особама са инвалидитетом
  • Заједничка шетња у знак подршке особама са инвалидитетом

XII ФЕНИКСОВ ДЕФИЛЕ ПРИЈАТЕЉСТВА

posted in: Вести | 0

 Заједничка шетња у знак подршке особама са инвалидитетом

У четвртак 11. октобра 2018. године, запослени у Центру за социјални рад узели су учешће на дванаестом Дефилеу пријатељства који је одржан у организацији Друштва за афирмацију инвалида „Феникс“ и Удружења параплегичара „Фрушка Гора – Срем“. Циљ окупљања јесте јачање пријатељства и разумевања међу људима на основама толеранције и недискриминације и изражавање захвалности локалној средини због подршке особама са инвалидитетом и њиховим организацијама.

Манифестација је и ове године започела окупљањем учесника у Градском парку где су деца предшколсте установе ”Полетарац” приредила пригодан програм. Дефиле пријатељства је званично отворио начелник оделења за друштвене делатности Општине Стара Пазова Жељко Шолаја након чега је уследила шетња Карађорђевом улицом до центра града, затим Светосавском улицом до зграде Општине и Трга др Зорана Ђинђића где су културно-уметнички програм приредиле млађе фолклорне групе из културно уметничких друштава ”Бранко Радичевић” и ”Херој Јанко Чмелик.” Програм Дефилеа је уз пригодна обраћања присутнима и најаву учесника и гостију, водила Јелица Деспот, председница Друштва за афирмацију инвалида ”Феникс”.

У име Центра за социјални присутнима се обратила директорка Рада Жугић уз речи подршке особама са инвалидитетом и њиховим удружењима, чије се потребе у систему социјалне заштите нарочито препознају и уважавају као и бројне активности које особе са инвалидитетом окупљене у својим удружењима предузимају у циљу сопствене афирмације и интеграције у живот заједнице. О добрим искуствима и сарадњи говорили су и Мирјана Соколовић подпредседница ”Феникса” и социјална радница у центру за социјални рад, такође и Горан Рајковић председник Удружења параплегичара ”Фрушка Гора – Срем”.

У својству суорганизатора манифестације, поред Центра за социјални рад, учешће су узеле и друге институције, организације и појединци из Старе Пазове – ШОСО ”Антон Скала”, Црвени крст, Предшколска установа ”Полетарац”, Полицијска станица, ЈКП ”Чистоћа” Коло српских сестара, Удружење хранитеља ”Широко срце” Савез аматера, Актив жена, КУД ”Бранко Радичевић”, СКУД ”Херој Јанко Чмелик”, Друштво за помоћ МНРО, ”Макромедиа” д.о.о. и Горан Трифунов, Међуопштинска организација слепих и слабовидих за општине Инђија и Стара Пазова, као и медијски спонзори – РТВ Стара Пазова, Пазовачко огледало, Пазовачка ревија, Сремске новине и Hlas Ludu.

Дефиле је одржан под покровитељством Општине Стара Пазова, Месне заједнице Стара Пазова и предузећа Медиус д.о.о. Нова Пазова.

 

Тамара Ђорђевић

Читаоцима текста препоручујемо да погледају видео запис РТВ Стара Пазова https://www.youtube.com/watch?time_continue=98&v=BXYou1RsF5c

 Заједничка шетња у знак подршке особама са инвалидитетом  Заједничка шетња у знак подршке особама са инвалидитетом  Заједничка шетња у знак подршке особама са инвалидитетом  Заједничка шетња у знак подршке особама са инвалидитетом  Заједничка шетња у знак подршке особама са инвалидитетом  Заједничка шетња у знак подршке особама са инвалидитетом